NaProstem obiskuje smučišča: Golte

NaProstem obiskuje smučišča: Golte
26.03.2018 AVTOR: Maja Vojska
Smučišče Golte je zelo priljubljeno smučišče, ki se nahaja v Zgornje Savinjski dolini. Smučišče je kljub pomladnemu času odlično pripravljeno in je vredno obiska!

Rekreacijsko-turistični center Golte
Radegunda 58
3330 Mozirje
GPS koordinate:
N46°22'7.36" E14°53'41.82"


Telefon: +386 3 839 11 00

Elektronska pošta: booking@golte.si
Spletna stran
FaceBook


Čas obratovanja: 08:00-16:00

Nadmorska višina smučišča:1.250 - 1.600 m

Površina smučišča: 50 ha

Dolžina prog: 12,8 km
-Lahke: 4,4 km
-Srednje: 7,4 km
-Težke: 2,0 km


Število naprav: Nihalka + 5 naprav (3 sedežnice in 2 vlečnice)

Dolžina tekaških prog: 5 km


Nočna smuka: NE

Vrtec na snegu: DA

Tekoči trak za otroke: DA

Proga za začetnike: DA

Animacija za otroke: DA

Snežni park: DA

Sankaške proge: DA

Izposoja smučarske opreme: DA

Servis smučarske opreme: DA

Smučarske šole in deskarske šole: DA

Dodatna ponudba: Pestra poletna ponudba, wallness in poroke


Spletna kamera za ogled razmer na smučišču > > >

 

Gre za terensko zelo razgibano smučišče, ki je priljubljeno tudi pri družinah. Proge na smučišču Golte so raznolike, razprostirajo se na 50 hektarjih površin na nadmorski višini od 1250 do 1600 metrov. Dobrih 12 km smučarskih prog je prilagojenih vseh vrst smučarjem, od tega je 4,4 km modrih prog, 7,4 km rdečih in slab kilometer črnih prog za najzahtevnejše smučarje.

POMEMBNO: Razmere za smučanje so še vedno kot na višku sezone. Na Golteh lahko v teh dneh izkoristite poseben 5 % popust na smučarske vozovnice, ki bo veljal vse do 29.3.2018! Na velikonočni vikend pa le glejte, da boste jajčka pobarvali že prej, saj lahko od 30.3.2018 do vključno 2.4.2018 smučate za 20 % ceneje!

Uspešni smučarski sezoni bodo v slovo pomahali prvem aprilskem tednu, in sicer od 3.4.2018 do vključno 8.4.2018. V obdobju zaključevanja sezone boste lahko skupaj z najdražjimi smučali po posebni ceni 15 EUR (odrasli) in 10 EUR (otroci) za dnevno vozovnico.

V zimski sezoni v okviru Smučarske šole Golte – Društvo Beli zajec potekajo pestri programi za otroke in mladostnike, ki se na smuči šele postavljajo ali pa svoje spretnosti preverjajo že v tekmovanjih. Hitri smučarski servis in izposoja potrebne opreme za bele strmine so stalnica v naši ponudbi.

Na smučišču, do katerega se lahko pripeljete z avtomobilom ali z nihalko, deluje 5 žičniških naprav (3 sedežnice in 2 vlečnici) ter tekoči trak na otroškem poligonu.

Na vrhu gondole vas čaka prijeten hotel

Iz nihalke stopiš v prijeten hotel in restavracijo, ki je namenjena smučarjem ter na teraso z mizami, kjer se ti razprostre čudovit razgled na dolino.

Na Golteh stoji eden najsodobnejših slovenskih gorskih hotelov, kjer so cene zelo dostopne, lepo je urejen in ima tudi dodatno ponudbo, ki se je ne bi branil noben smučar, kot je na primer wellnes center. Tudi v sezoni omogočajo krajša bivanja, na primer za 2 dni, zato je zelo priljubljen tudi pri domačih gostih in družinah.

Če pa vam ni do tega, da bi se na smučišče pripeljali z nihalko, lahko neposredno do hotela pridete z avtomobilom po panoramski cesti, ki je tudi čez zimo lepo urejena.

Široke proge za super snežne užitke

Prispela sem na precej polno parkirišče in sem morala parkirati kar daleč od gondole, na katero je bilo potrebno kar malo počakati, na samem smučišču ni bilo nobene gneče. Mislim, da predvsem zato, ker so proge široke in dolge ter se tako smučarji lepo porazdelijo preko smučišča. Raznolike proge nudijo obilo užitkom tako izkušenim smučarjem kot tistim, ki se na smuči podajajo prvič. Poleg tega pa te med smučanjem vedno spremlja odprt razgled na Savinjsko dolino in na Kamniško-Savinjske Alpe.

Smučišče, kjer se dobro počutijo tudi družine

»Golte je predvsem družinsko smučišče, to pa zato, ker imamo predvsem ponudbo, ki je primerna za vse člane družine, tako za starše kot tudi za najmlajše. Že če začnemo pri smučarskih vozovnicah, mi vsako leto pripravimo paket družinskih vozovnic z različnimi kombinacijami, « nam pojasni Vodja prodaje in marketinga, Kristina Suhadolnik.

Nadaljuje, da tudi sama pestrost prog ponuja možnosti za različne profile smučarjev. »Eno progo imamo poimenovano celo Družinska. « Golte ponujajo odlično priložnost, da se otroci naučijo smučati ali s pomočjo svojih staršev ali preko smučarske šole Beli zajec.

Za otroke pa je še posebej poskrbljeno, saj imajo čez celotno sezono otroško animacijo (otroci rišejo, se igrajo zunaj, mini disko in filmski večeri). Otroci lahko uživajo tudi v dobri hrani, saj imajo za njih posebne zajčkove krožnike v dnevni restavraciji.

»Vedno so družine zelo dobrodošle pri nas in se res trudimo, da bi naša ponudba ustrezala njihovim pričakovanjem, « doda.

Gorska knjižnica in wellness z razgledom

Prav ste slišali, golte na nadmorski višini 1410 metrov ponujajo tudi knjižnico. Namenjena je domačinom, gostom in turistom.

Svetujem vam, da s seboj vzamete tudi navadne čevlje, ki jih lahko pospravite takoj, ko izstopite iz vzpenjače, tako boste lahko po končanem smučanju uživali v ponudbi, ki jo ima hotel in si ogledali tudi knjižnico, ki je resnično nekaj posebnega. V zgornjih prostorih namreč ni dovoljena smučarska obutev.

Wellness  za hotelske in dnevne goste nudi najrazličnejše savne in masaže ter fitnes, imajo pa tudi prav posebno ponudbo za otroke, in sicer mini aroma masaža in masažo nog. »Če so smučarji utrujeni in imajo razbolele noge po smučanju, jim bo zelo prav prišlo sproščanje v prostorih našega wallnessa.

Užitki za turne smučarje in tekače na smučeh

Prav tako na Golteh ne bo dolgčas turnim smučarjem, ki se lahko iz Golt podajo proti Raduhi ali Smrekovcu. Seveda pa mora biti dovolj snega, sezona je letos turni smuki resnično naklonjena.

Za tiste, ki ste bolj tekmovalne narave, se na smučišču odvijajo tudi razna smučarska tekmovanja.

Pestro tudi poleti

Golte so pravi raj za gorske kolesarje. Gorsko kolesarjenje sodi med bolj popularne in dostopne rekreativne športe. Gorski kolesarji imate možnost izbire različnih kolesarskih tur v smeri Ljubnega, Smrekovca, Topolščice, Črne na Koroškem, Mozirja in Logarske doline.

Golte pa ponujajo tudi odlično izhodiščno točko za vse pohodnike, saj se v okolici nahaja nešteto pohodniških poti tako za družine, rekreativce kot tudi za bolj zahtevne pohodnike. Na Golte pa lahko pridete tudi poleti kar z nihalko.

Kot posebnost si lahko poleti ogledate tudi Alpski vrt, ki se nahaja v neposredni bližini Mozirske koče (5 min hoje). Divje rastoče rastline, ki jih srečujemo v gorskem svetu med skalami, zagotovo predstavljajo poseben dar narave vsakemu, ki ljubi hribe.

Vse več ljudi se odloča tudi za gorsko poroko

Kot so nam povedali se vse več parov odloča tudi za gorsko poroko z idiličnim ozadjem, saj želijo biti na njihov poseben dan v stiku z naravo. Golte ponujajo čudovit razgled in idilično ozadje.

 

Značke: Aktivnosti, Smučanje
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ