No Mans Land, slovenska premiera filma

No Mans Land, slovenska premiera filma
01.11.2018 AVTOR: M.V.

Doživite slovensko premiero filma “No Man’s Land” – najnovejši freeride film Elanovega avstrijskega ambasadorja Matthiasa Mayrja.

S prijateljem Matthiasom “Haunijem” Haunholderjem že več kot deset let snemata in producirata svoje smučarske filme.

Njun zadnji uspeh “The White Maze” je dobil kar dvanajst filmskih nagrad po celem svetu v samo enem letu po prvem predvajanju.


Antarktika je najhladnejši, najbolj suh in najbolj vetroven kontinent. Ima pa največjo povprečno višino izmed vseh kontinentov. Ponavadi so na Antarktiki samo znanstveniki, raziskovalci in planinske odprave, ki osvajajo Mt. Vinson. Zaradi ekstremnega mraza, ledeniškega terena in suhe puščavske klime se je freeride smučanje zdelo nemogoče.

Ampak freeride smučarja in avanturista Matthias “Hauni” Haunholder in Matthias Mayr se ne ozirata na odročne pokrajine in težke pogoje za smučanje. To ju le še bolj pritegne! Skupaj s snemalcem Johannesom Aitzetmullerjem so se podali na neverjetno ekspedicijo v osrčje Antarktike, da bi poiskali čudovite gore, s katerih bi se dalo smučati.

Ekipa treh ljudi, vsak je vlekel sani z okoli 90 kilogramov opreme, je prepotovala več kot 150 kilometrov peš in s pomočjo kite padala. Soočili so se z veliko boljšimi pogoji od pričakovanih. Sam “sveti gral” freeride smučanja. Oglejte si film in uživajte v najbolj spektakularni pokrajini, po kateri je kdajkoli smučal človek.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ