Paviljon EXPANO bo Pomurje v malem

Paviljon EXPANO bo Pomurje v malem
16.10.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Instagram/@ninas.xx

V severovzhodnem koncu Slovenije nastaja atraktivna turistična točka, kamor se že pred uradnim odprtjem zgrinjajo številni obiskovalci.

Okolica Soboškega jezera v Murski Soboti, ki je zajeta v projekt Vrata v Pomurje, je z gradbenega vidika že končana. Tako je velik motorični park, eden največjih v Evropi, in otroško igrišče minuli vikend pritegnilo veliko obiskovalcev. Za postavitev motoričnega parka je poskrbela Lesnina MG oprema iz Ljubljane. Tvori ga 35 vadbenih postaj, s čimer se po naših podatkih uvršča med večje v Evropi.

»Paviljon iz svetovne razstave Expo v Milanu smo umestili ob Soboško jezero z namenom, da tukaj ustvarimo sodoben turistični, kulturni, športni in poslovni center regije. Da zgradimo Vrata v Pomurje. Vrata v Slovenijo,« je povedal župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. S položajem tik ob avtocesti je izbrana točka odlična lokacija za razvoj vstopne točke v Pomurje in v Slovenijo. Po Jevškovih besedah želijo Pomurje razvijati v prvovrstno turistično destinacijo: »To je vizija našega turizma. Za zahtevne goste, ki znajo ceniti čas, ki se ustavi. Pomurje sta čas in prostor, kjer duša najde svoj mir.« Župan se je ob tej priložnosti zahvalil vsem županjam in županom, ki so v tem projektu prepoznali pomen za celotno regijo.

»V Razvojnem centru Murska Sobota ob nalogah regionalne razvojne agencije aktivno delamo za to, da bo regija v polni meri izkoristila skupne priložnosti, ki nam jih odpira paviljon. Ta projekt vidimo kot steber prihodnjega turističnega in poslovnega razvoja Pomurja. Priložnosti prinaša vsaki lokalni skupnosti, ponudnikom turističnih vsebin, podjetjem, kulturnim ustanovam, društvom ter vsem, ki ustvarjajo pestro ponudbo Pomurja,« je povedal Bojan Kar v.d. direktor Razvojnega centra Murska Sobota.

View this post on Instagram

[MAJICA EXPANO] Dobro jutro. Dan bo sončen ? Izkoristite ga za raziskovanje Pomurja ? Tukaj je naš namig ? V komentar objavite fotografijo vašega doživetja v Motorik parku. Z malo sreče bo Expano majica vaša ?? ------------------------------------------- [T-SHIRT EXPANO] Good morning ? The day will be sunny ? Here's our tip. In a comment post a photo of your experience in Motoric Park. With a little luck, Expano T-shirt ??will be yours. #expano #sobosko #pomurjeregion #pomurje #soboskojezero #expositionpark #igslovenia #igslovenija #ifeelslovenia #traveltips #travelerphoto #travelblogger #travelagent #igeurope #weloveeurope #wanderout #slovenija #adventurelife #lakelovers #lakeside #lakeview #sunset_lovers #sunset_lovee #architecture #Slovenia #visit #kampadanes #geoslo

A post shared by EXPANO (@expano_park) on

»Panonska pokrajina ima svoje značilnosti, ki smo jih pri konceptu Paviljona EXPANO upoštevali. Ta bo predstavljal presečišče med gospodarsko in turistično vizijo in ju bo povezoval skozi 5 ključnih gospodarsko turističnih stebrov: narava, termalna voda, aktivni turizem, kulinarika in kulturna dediščina. Ogled razstave bo posebno in predvsem aktivno doživetje, ki bo obiskovalcem še dalj časa pustilo globoke vtise o Pomurju,« je povedal Manuel Kuran iz podjetja FRANCFRANC.

Aktivna je spletna stran www.expano.si, kjer lahko najdete osnovne informacije o predvidenih kreativnih rešitvah zasnove paviljona EXPANO, izveste načrtovane korake do same otvoritve in sodelujete pri oblikovanju končne vsebine.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ