Spartan Race: Nepremagljiva Rea blestela v Kranjski Gori

Spartan Race: Nepremagljiva Rea blestela v Kranjski Gori
24.05.2022 AVTOR: M.V., FOTO: arhiv dogodka

V dolini pod Poncami je ta konec tedna potekal Spartan Race oz. serija tekov z ovirami.

 V Triglavskem narodnem parku so se spopadli tudi profesionalni tekači, med njimi ena največjih zvezdnic tega športa, Slovenka Rea Kolbl, ki zadnja leta živi v ZDA, prav tako pa je to možnost rekreacije za vsakogar.

Spartan Race ni namenjen le vrhunskim in rekreativnim športnikom, ampak širši množici ljubiteljev rekreacije, ki se lahko z izzivom spopadejo na izbrani zahtevnosti in razdalji. Postavljen bo tudi poligon za otroke, kjer se bodo lahko preizkusili v tekmovanju ali pa se le rekreativno pridružili preostalim.

Več različnih tras je premagalo več kot 1.700 tekmovalcev iz 34 držav, pričakovano pa sta bila v razredu super elite nepremagljiva Slovenka Rea Kolbl in ekipni svetovni prvak iz Francije Jeremie Gachet.


Zaradi velikega števila udeležencev je bil start iz Kranjske Gore prestavljen v Planico, kjer so bile pripravljene tri dolžine prog. Vsaka je imela po tri zahtevnostne skupine, s čimer so bile prilagojene vsakemu, ki se je želel preizkusiti tudi rekreativno.

Prva zvezda novega planiškega izziva je bila Rea Kolbl. Čeprav živi v Koloradu, je to njena domača tekma, na njej pa sodeluje tudi kot ambasadorka. "To je eden najboljših Spartanov na svetu, tukaj bi moralo biti tudi svetovno prvenstvo. Predvsem v ZDA so zadnje čase proge zelo položne, tukaj pa smo na razdalji beast na 21 kilometrov s 30 ovirami naredili skoraj 1.000 višinskih metrov, kar je res pravi izziv," je po zmagah v različicah beast in super elite dejala Kolblova.

Celotno dirko si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ