Zakaj je Triglavska turno smučarska magistrala nekaj posebnega?

Zakaj je Triglavska turno smučarska magistrala nekaj posebnega?
15.03.2018 AVTOR: Maja Vojska
Vrhunsko doživetje in vzdržljivostni preizkus v belem objemu naših gora

Triglavska turno smučarska magistrala z društvom JETI

Poteka: 24. do 26. marec

Triglavska turno smučarska magistrala je velikopotezno popotovanje na smučeh. V treh dneh bodo z društvom JETI preko snežnih poljan, dolin, čez sedla in pobočja povezali bohinjske in triglavske gore. Slovenska verzija znamenite Haute route.

Načrt poti:  "
Prvi dan prečimo pod Spodnje Bohinjskimi gorami od Vogla proti Komni, kjer bomo spali v Domu na Komni.

Drugi dan se podamo proti dolini Triglavskih jezer ter prespimo na bivaku na Prehodavcih.

Tretji dan sledi spust preko Hribaric po Velski dolini. Še en vzpon čez Konjsko sedla (že drugo na naši poti) do Kredarice in spust v Krmo."
Prijave še potekajo!
VEČ INFO > > >

Kot večina alpskih držav, imamo tudi Slovenci svojo »houte route«, imenovano Triglavska magistrala. Triglavska turno-smučarska magistrala je nastala že v 70-ih letih, ko so jo markirali z zimskimi markacijami na visokih drogovih ter smerokazi na drevesih. 

Kako poteka magistrala?

Triglavska turnosmučarska magistrala je velikopotezen in orientacijsko zahteven podvig, za katerega potrebujemo stabilno vreme in ugodne razmere, saj prečimo plazovita in za zdrs nevarna pobočja.

Triglavska turnosmučarska magistrala je edina večdnevna smučarska tura v Sloveniji. Vsak pravi turni smučar bi jo moral presmučati vsaj enkrat v življenju.

Ta edina večdnevna turno smučarska tura v Sloveniji enostavno ne bi smela manjkati na seznamu tur vsakega pravega turnega smučarja.

Magistrala se začne na Voglu in nas preko Komne in Doline Triglavskih jezer pripelje do Hribarc, od koder odsmučamo na Velo polje in se preko Konjskega prevala povzpnemo do Kredarice. Od tukaj odsmučamo v dolino Krme, kjer se magistrala zaključi.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ