Županova jama praznuje Dan doživetij

Županova jama praznuje Dan doživetij
25.05.2023 AVTOR: Sporočilo za javnost, Foto: Marjan Trobec

Ste se v kraško jamo že spustili po vrvi, kot pravi jamarji? To posebno doživetje ponuja Županova jama samo en dan v letu – tokrat v soboto, 27. maja 2023.

Obiskovalci bodo lahko s pomočjo izkušenih članov Jamarskega kluba Novo mesto vstopili v osrednji turistični del jame skozi 10 m globoko brezno, pri t. i. starem vhodu.

Dan doživetij, ki je postal že tradicionalna prireditev ob najlepši za turizem urejeni kraški jami na Dolenjskem krasu, pa ponuja še več.

Preizkusili se boste lahko v spretnosti streljanja z lokom, spoznali boste srednjeveške družabne igre.

Naučili se boste, kako postaviti zavetje za preživetje v naravi, kot so to znali v starih časih.

Najmlajši še bodo razveselili ustvarjalnih delavnic in kotička s skrivnostnimi zgodbami.

Dan doživetij se bo začel ob 10. uri, zaključili pa ga bomo sredi popoldneva. Dejavnosti so primerne za vse starostne skupine, potekale bodo pod budnim očesom izkušenih moderatorjev. Gotovo bo kje še kakšno presenečenje.

Obisk Županove jame in raziskovanje njenih sedmih podzemnih dvoran bo mogoč tudi po običajni poti - po stopnicah skozi dvorano Ledenico. Poskrbljeno bo tudi za malico.

Za obisk jame priporočamo pohodno obutev in primerna topla oblačila. Jama je električno razsvetljena, 600 m dolga turistična pot pa je utrjena in zavarovana z ograjo. Temperatura v jami je 10 °C.

Cena spusta z ogledom jame je 15 € za odrasle in 11 € za otroke, dejavnosti pred jamo so brezplačne.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Županova jama
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ