Postojanke - Dom Čemšenik

Dom Čemšenik
Pred kratkim obnovljeni Dom Čemšenik se je družini slovenskih planinskih postojank pridružil šele pred tednom dni, ko ga je upravni odbor PZS uvrstil na seznam planinskih koč.

Dom Čemšenik (835 m)

Lokacija: Kamniško-Savinjske Alpe

GPS podatki postojanke: 46,31488°N / 14,46799°E

Obratovalni čas
Dom je odprt vse leto ob sobotah, nedeljah in praznikih. Po predhodnem dogovoru delovni čas tudi prilagodijo.

Kontaktni podatki
Telefon: 031 309 710
Spletna stran

Izhodišča za dostop: Spodnja Kokra, Planinska koča Iskra na Jakobu

Ture v bližini: Baba (40 min), Potoška gora (1.10 h), Javorov vrh (1.20 h), Planinska koča Iskra na Jakobu (1.30 h), Planinski dom na Kališču (3 h), Zavetišče v Hudičevem borštu (3.15 h), Srednji vrh (3.30 h)

Višina:
Lokacija:
Gorovje:
Geo točka: 46,3151321 °N / 14,4684582 °E
Nastanitev: NE
Dostopno z avtomobilom: NE

Dom stoji na gozdni jasi 835 metrov nad morjem na koncu doline Čemšeniškega potoka, obdanega s pobočji Babe, Potoške gore, Javorjevega vrha in Slaparjeve gore. Je v lasti Komunale Kranj, z njim pa trenutno upravlja najemnik planinsko društvo Iskra Kranj. Pred kratkim je bil prenovljen, tako da je sedaj še prijetnejši za obisk.

Odprt je vse leto ob sobotah, nedeljah in praznikih. Po predhodnem dogovoru ga za večje skupine odprejo tudi izven delovnega časa. V jedilnici je 30 sedežev, prav toliko pa tudi na dvorišču pred domom. V petih sobah je na voljo 21 ležišč, dom pa se ponaša tudi s čistilno napravo.

Zaradi gozda je razgled od doma omejen le na bližnjo okolico. Da pa zanj vseeno ne bi ostali prikrajšani, lahko dom izkoristite kot izhodišče za vzpon na nekatere bližnje vrhove. To so na primer Potoška gora, Javorjev vrh, Baba, Storžič in Srednji vrh. Od doma vodijo številne markirane poti, nekaj pa je tudi neoznačenih, a dobro uhojenih in vidnih. V okolici je tudi nekaj drugih planinskih postojank.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ