Postojanke - Koča Mladika na Pečni rebri

Koča Mladika na Pečni rebri

Pot do koče Mladika z izhodiščno točko v Postojni je predvsem med prebivalci Postojne in okolice priljubljena sprehajalna pot.

Višina: 733
Lokacija:
Gorovje: Notranjska in Primorska
Geo točka: 45,7770882 °N / 14,2282820 °E
Nastanitev: NE
Dostopno z avtomobilom: DA

Obratovalni čas: Koča je odprta vse leto čez vikend.

Kontaktni podatki:

  • Telefon: 041 337 713
  • Elektronska pošta: koca.mladika@pdpostojna.si

Izhodišča za dostop: Postojna, Jeršiče

Ture v bližini: Veliki Javornik (2.30 h), Sveta Trojica (2.30 h), Baba (2.00 h), Pečna reber (5 min)


Koča Mladika velja za prijetno razgledno in izletniško točko, stoji pa na južnem pobočju, malo pod vrhom Pečne rebri. Z nje se razteza čudovit razgled na Postojno in njeno širšo okolico.

V koči se lahko osvežite s pijačo in uživate v čudovitem razgledu. Dostop do nje je mogoč z avtomobilom, s kolesom ali peš. Sprehod do koče traja približno 30 minut, ob počasnejši hoji pa lahko tudi dlje. Čudovit razgled in prijazna postrežba sta na voljo hkrati okrog 30 istočasnim gostom v koči in še tistim, ki bodo posedali na klopcah pred njo. Ljubitelji balvanskega plezanja, ki se spopadajo z balvanskimi problemi bližnjega, le 50 metrov odmaknjenega spodmola, bodo prav tako lahko v koči našli zavetje in okrepčilo. Koča je med poletno sezono odprta v četrtek in petek od 17. do 21. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 10. do 21. ure. V preostali sezoni lahko kočo obiščete ob sobotah, nedeljah in praznikih med 10. in 18. uro. V koči prenočevanje ni možno.

Do koče vodijo različne poti

Do koče vodijo različno dolge, a nezahtevne poti, primerne za hojo, tek in kolesarjenje. Za bolj ležerne ali v manj prijaznem vremenu je koča dostopna tudi z avtomobilom. Koča je od mesta oddaljena vsega skupaj tri kilometre. Za celodnevni izlet je obisk koče smiselno povezati z obiskom drugih bližnjih vrhov, okoliškega podzemnega sveta ali plezanja.

Kot zanimivost: na koči Mladika so leta 1964 posneli dele filma Winnetou 2 (najbolj znan prizor je boj Winnetouja z medvedom).

Ena od zanimivejših tur je zagotovo tudi do Rakovega Škocjana čez Veliki Javornik, ki vam bo vzela 4 ure.

Kot nam je sporočil oskrbnik, vam je za vse informacije na voljo tudi preko Facebookovega profila koče, kjer objavlja novosti in tudi odgovarja na morebitna vprašanja.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ