Postojanke - Koča Mladika na Pečni rebri

Koča Mladika na Pečni rebri
Po lep razgled nam ni treba vedno visoko.

Koča Mladika na Pečni rebri (733 m)

Lokacija: Notranjska in Primorska

GPS podatki postojanke: 45,7775°N / 14,2295°E

Obratovalni čas
Koča je vse leto med tednom z izjemo ponedeljkov odprta od 14. do 22. ure, ob vikendih pa od 8. do 22. ure.

Kontaktni podatki
Telefon: 041 337 713
Facebook

Izhodišča za dostop: Postojna, Jeršiče

Višina:
Lokacija:
Gorovje:
Geo točka: 45,7770882 °N / 14,2282820 °E
Nastanitev: NE
Dostopno z avtomobilom: NE

Koča stoji na nadmorski višini 733 metrov na južnem pobočju in tik pod vrhom Pečne rebri, ki se nahaja severovzhodno od Postojne. Zgradilo jo je Planinsko društvo Postojna in jo odprlo julija 1957. Sprva je bila namenjena pionirjem, danes pa predstavlja priljubljeno izletniško točko, ki jo obiskujejo predvsem prebivalci Postojne in okolice. Kočo so v preteklosti večkrat obnovili, leta 1968 pa do nje zgradili tudi cesto.

Koča je vse leto med tednom z izjemo ponedeljkov odprta od 14. do 22. ure, ob vikendih pa od 8. do 22. ure. V gostinskem prostoru nudi 32 sedežev, pri mizah na terasi pred kočo pa še dodatnih 20. Prenočišč ni.

Od koče je lep razgled na Postojnsko kotlino s Postojno in okoliške vrhove. Na vzhodni strani vidimo obširna južna pobočja Javornikov, desno od njih pa greben, ki se vleče proti dolini Pivke ter vključuje Savič, Sv. Trojico in Veliki vrh. V tej smeri v ozadju opazimo še Snežnik. Na južni strani so za Postojnsko kotlino gozdnati vrhovi Ravnika in Vremščica, še bolj južno pa se nahajajo Brkini in Slavnik. Na zahodni strani se nad Postojnsko kotlino dviga hrbet Nanosa s Plešo in Suhim vrhom, severozahodno pa je gozdnata Hrušica s travnatim vrhom Sv. Lovrenc na južnem robu. Za Hrušico opazimo Idrijski Javornik.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ