Postojanke - Koča na planini Kuhinja

Koča na planini Kuhinja

Ob vznožju strmih južnih pobočij Krna je pet prijetnih planin, več kot primernih za sproščene in nezahtevne pohode.

Višina: 1002
Lokacija:
Gorovje: Julijske Alpe
Geo točka: 46,2414246 °N / 13,6596966 °E
Nastanitev: DA
Dostopno z avtomobilom: DA

Obratovalni čas: Koča je v poletni sezoni odprta vsak dan, maja in oktobra pa glede na lepo vreme.

Kontaktni podatki:

Nastanitev:

  • Skupna ležišča – 24

Izhodišča za dostop: Kobarid, Kamno, Vrsno, Krn

Ture v bližini: Mrzli vrh (2 h), jezero v Lužnici (2.45 h), Krn (3 h), Gomiščkovo zavetišče na Krnu (3 h), Batognica (3.30 h)


Na planini Kuhinja je tudi planinska postojanka, ki predstavlja odlično izhodišče za vzpon na Krn ali okoliška potepanja.

V poletnem času je v koči kar precej obiska, saj nekateri pridejo na obisk in sprehod samo do koče, nekateri pa jo obiščejo, ko se vračajo s sosednjih vrhov, predvsem s Krna. Koča je odprta od začetka junija in nekje do konca septembra, odpiralni čas se lahko spremeni glede na vreme. Ob lepem vremenu koča svoja vrata odpre tudi ob koncih tedna maja in oktobra. Najbolje je, da v tem času o odprtosti koče preverite na spletni strani Planinskega društva Kobarid, kjer ažurno objavljajo informacije.

Koča je preprosto dostopna z avtomobilom, pred njo pa se nahaja tudi veliko in brezplačno
parkirišče. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj je koča priljubljena tudi med aktivnimi družinami, na drugi strani pa po planini vodi veliko nezahtevnih poti. Če ste ljubitelji sira, se v koči pozanimajte tudi, na kateri planini ga dobite.

Koča stoji v zavetju Krna

V gostinskem prostoru nudi 20 sedišč, pred kočo pa je več klopi in miz, primernih tudi za večje skupine obiskovalcev.

Za prenočevanje je na voljo 24 ležišč v skupnem prostoru. Koča na planini Kuhinja je čudovita, oskrbniki izjemno prijazni, hrana pa za vse prste oblizniti – sploh po tako napornem vzponu, kot je vzpon na Krn. Predvsem svetujemo, da se ustavite v koči in se okrepčate z njihovimi kobariškimi štruklji, ki so odlični.

Planina Kuhinja je primerna tudi za otroke, ki bodo po planini lahko brezskrbno tekali in uživali v raziskovanju narave ter se bodo naužili svežega zraka.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ