Postojanke - Koča na Travniku

Koča na Travniku

Planina Travnik se deli na Mali (1532 m) in Veliki Travnik – Turnovko (1637 m), kjer je tudi lesen razgledni stolp, s katerega se lahko lepo razgledamo naokrog.

Višina: 1548
Lokacija:
Gorovje: Kamniško-Savinjske Alpe
Geo točka: 46,0000000 °N / 14,0000000 °E
Nastanitev: DA
Dostopno z avtomobilom: NE

Obratovalni čas: Koča je odprta od začetka junija do konca septembra ob sobotah, nedeljah in praznikih; za večjo skupino planincev, ki se vnaprej napovejo, jo odprejo tudi med tednom.

Kontaktni podatki:

  • Telefon: 041 783 561
  • Elektronska pošta: bernardstiglic@gmail.com

Nastanitev:

  • V sobah – 16
  • Skupna ležišča – 6

Izhodišča za dostop: Hlipovec, planina Vodol, dolina potoka Žep, Ljubno ob Savinji, Kolarica, Bistra

Ture v bližini: Velika Raduha (4.00 h), Komen (1.30 h), Smrekovec (2.30 h), Veliki Travnik (15 min)


V neposredni bližini točke je tudi Koča na Travniku, ki jo oskrbuje Planinsko društvo Ljubno ob Savinji. Na planini lahko opazujemo tudi, kako se pasejo konji in govedo. Planinska koča na Travniku se nahaja ob robu planine Široka trata, le ta pa je med Malim in Velikim Travnikom. V neposredni bližini koče, ki je točka Slovenske planinske poti, je tudi zimski bivak, ki je opremljen z nekaj vzmetnicami in odejami.

Planina je zelo priljubljena točka za najrazličnejše vrste pohodnikov, nanjo pa se zelo radi povzpnejo tudi gorski kolesarji. Na vrhu Velikega Travnika ali po domače Turnovke stoji lesen razgledni stolp. Od tam vidimo Raduho, Peco, Uršljo goro, Komen, hribovje nad osrednjim delom reke Savinje ter del Kamniško-Savinjskih Alp. Na vrhu najdete tudi skrinjico z vpisno knjigo, žig pa je v Koči na Travniku.

Koča vabi tudi družine z otroki

Majhna, a izjemno prijetna koča vas v svojo oskrbo vabi med začetkom junija in koncem septembra, in sicer ob sobotah, nedeljah in praznikih. Če pa želite obiskati kočo kot skupina planincev, vam jo bo ob predhodni najavi društvo z veseljem odprlo. V koči so na voljo topli in mrzli napitki, hrano pa pripravijo le za večje skupine in po predhodnem dogovoru.

Koča stoji na prostrani planini malo pod vrhom Velikega Travnika, tako bodo lahko otroci brezskrbno tekali po prostranem travniku, medtem ko si boste vi odpočili noge in uživali v čudovitem svežem zraku. Oskrbnik vam bo z veseljem namenil tudi kakšno prijazno besedo in nasvet, kam jo ubrati naprej.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ