Postojanke - Mengeška koča na Gobavici

Mengeška koča na Gobavici

Mengeška koča na Gobavici stoji na 433 metrih nadmorske višine in ponuja oddih med zeleno, z gozdom obdano okolico in neokrnjeno naravo.

Višina: 434
Lokacija:
Gorovje: Julijske Alpe
Geo točka: 46,0000000 °N / 14,0000000 °E
Nastanitev: DA
Dostopno z avtomobilom: DA

Obratovalni čas: Koča je stalno odprta.

Kontaktni podatki:

  • Telefon: 041 774 861
  • Elektronska pošta: info@mengeska-koca.si

Izhodišča za dostop: Po lokalni cesti, ki se v Mengšu odcepi od ceste Trzin-Kamnik.

Ture v bližini: Vrh Staneta Kosca (2.00 h)


Njihovo poslanstvo je obiskovalcem nuditi gastronomske užitke v prijaznem in naravnem ambientu. Spodbujajo stik z naravo ter oddih od vsakodnevnih skrbi v družbi najdražjih.

Gostinska ponudba sestoji iz kakovostne in cenovno dostopne domače hrane, okusnih sobotnih in nedeljskih kosil, slastnega ocvrtega piščanca, sezonskih jedi z žara, krvavic, pečenic, narezkov ter slastnih krofov in jabolčnega zavitka.

Najmlajši člani družin se radi zabavajo na igralih in s hranjenjem živali iz mini živalskega vrta, starejši pa uživajo v kulinaričnih dobrotah ob čudovitem razgledu na Kamniške Alpe. Pohvalijo se lahko s tradicionalno organizacijo prvomajske zabave z živo glasbo in kresom.

Mengeška koča je odprta od torka do nedelje, ob ponedeljkih pa so njena vrata zaprta.

Za družine je še posebej zanimiv mini živalski vrt

Obiskovalci se ne vračajo samo zaradi hrane, temveč tudi zaradi njihovega domačega živalskega vrta.

Mladi nadobudneži se radi zamotijo s hranjenjem in opazovanjem koz, vietnamskih prašičkov, kokoši in konj. Slednji se pogosto pasejo na travniku, tako da jih lahko opazujete pri gibanju v naravi. Koze niso plašne, zato pridejo do ograje.

Mengeška koča je odlično izhodišče za Rašico (1,5h), Dobeno (1h) in Šinkov Turn (30 min). Na pot se podajo tako pohodniki kot tudi kolesarji in tekači. Do vrha koče vodi trimsteza, ki je še posebej priljubljena pri rekreativnih tekačih, kot tudi asfaltirana cesta, po kateri se podajo pogumni kolesarji.

Od koče se proti severu razkriva pogled na celotne Kamniške Alpe z vrhovi od Storžiča do Ojstrice, Velike planine, Lepenatke ter Menine planine.

Če se ozremo levo od njih, vidimo Karavanke z Begunjščico in Stolom, na zahodu pa Julijce s Triglavom. Pod nami leži ravnina med Kamnikom in Kranjem z letališčem Jožeta Pučnika.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ