Postojanke - Planinski dom Košenjak

Planinski dom Košenjak

Dom na Košenjaku se nahaja severno od Dravograda na južnih pobočjih Košenjaka.

Višina: 1169
Lokacija:
Gorovje: Gore severozahodne Slovenije
Geo točka: 46,6361618 °N / 15,0325098 °E
Nastanitev: DA
Dostopno z avtomobilom: DA

Obratovalni čas: Dom je odprt čez vse leto od petka do nedelje, druge dni po predhodnem naročilu.

Kontaktni podatki:

  • Telefon: 041 222 360
  • Elektronska pošta: kosenjak@gmail.com

Nastanitev:

  • V sobah – 43
  • Skupna ležišča – 32

Izhodišča za dostop: Dravograd

Ture v bližini:

Košenjak (1 h), cerkev svetega Janeza Krstnika na Ojstrici (45 min), Pernice (3 h)


Razgled od doma sega predvsem proti jugu, kjer opazimo del Pohorja in Uršljo goro, na druge strani ga ovira gozd in pobočje Košenjaka.

Planinski dom na Košenjaku je ena od tistih postojank, kjer se ne ustavite le za hitro okrepčilo, ampak lahko tam preživite kar ves dan. Poleg tega, da vas bodo razvajali z odličnimi kulinaričnimi specialitetami, se lahko predate tudi športnim užitkom.

Pred domom je namreč na voljo igrišče za košarko, odbojko in nogomet. Za najem pa sta na voljo tudi dva prostora za piknik za različna praznovanja in druženja.

Namestitveni del v Planinskem domu Košenjak obsega 55 ležišč. Izbirate lahko med 2-, 3-, 4-, 5- in 6-posteljnimi sobami, pred domom pa je tudi prostor za kampiranje.
Do doma se lahko pripeljete z avtomobilom ali pa uberete katero od različnih pohodniških poti.

V domu obiskovalci velikokrat praznujejo tudi rojstne dneve

V domu organizirajo tudi vodene enodnevne in večdnevne izlete s kulinaričnim potovanjem ter pokušino koroških lepot in dobrot.

V domu se nahaja tudi velika učilnica, ki služi najrazličnejšim izobraževanjem.
Poleg dobre zabave je na voljo tudi prečudovita neokrnjena narava, ki vam omogoča odlične sprostitvene krajše in daljše sprehode, v katerih lahko v miru uživate v čudovitem razgledu na bližnje gore.

Obisk doma je zelo priporočljiv tudi za družine z otroki, saj niso pozabili niti na najmlajše obiskovalce, ki se lahko varno in brezskrbno igrajo na urejenem športnem igrišču in raziskujejo bližnjo okolico.

Koča vas v svojo družbo vabi preko celega leta od petka do nedelje, če pa jo želite obiskati druge dni, se lahko z oskrbniki predhodno dogovorite. Več informacij pa vam je na voljo tudi na njihovi spletni strani www.pdk.si.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ