Postojanke - Planinski dom na Kalu

Planinski dom na Kalu

Lansko poletje se je v Planinskem domu na Kalu začela pisati nova pomlajena zgodba, saj sta kočo prevzela verjetno najmlajši oskrbniški par v Sloveniji.

Višina: 946 m
Lokacija:
Gorovje: Posavsko hribovje
Geo točka: 46,1734276 °N / 15,1079388 °E
Nastanitev: DA
Dostopno z avtomobilom: DA

Obratovalni čas: Nedelja, torek, sreda in četrtek 8.00-21.00, petek in sobota 8.00-22.00, v ponedeljek pa je dom zaprt.

Kontaktni podatki:

Nastanitev:

  • 7 sob z lastno kopalnico

  • Skupna ležišča - 27

Izhodišča za dostop: Po lokalni cesti iz Hrastnika, čez Blato in Kal do parkirišča pri domu

Ture v bližini: Mrzlica (0.45 h), Gozdnik (2.30 h), Malič (3.00 h), Kopitnik (3.20 h)


S svojo ponudbo se trudita, da bi bili vsi obiskovalci lepo sprejeti in da bi lepote tega dela Zasavja predstavila čim večjemu številu obiskovalcev.

Težko bi vam odgovorili na vprašanje, kdaj je najbolj primeren čas za obisk koče, saj ima vsak letni čas poseben čar. Tako si spomladi lahko spočijete oči na zeleni barvi čemaža in mladih listih bukev, poleti se pri njih prijetno osvežite, saj je vedno kakšno stopinjo hladneje kot v dolini. Jeseni se prepustite sprehodu po mehkem listju, morebiti najdete tudi kakšno gobo, pozimi pa je Kalska planota odeta v snežno odejo. Tam se lahko spustite s sankami ali pa v zimskih radostih uživate na bližnjem smučišču Rajska dolina.

Dom je lažje dostopen oziroma se lahko neposredno do njega pripeljete kar z avtomobilom, tako lahko v njegovi topli ponudbi uživajo najrazličnejši ljubitelji narave. Je odlična izhodiščna točka ali vmesna postaja za kolesarje in planince iz Zasavja kot tudi Savinjske doline, posebej dobro pa se tam počutijo družine.

Pred kočo je prostor z otroškimi igrali, planota pred domom pa ponuja velik prostor, namenjen najrazličnejšim aktivnostim na prostem, vključno z nogometom (2 gola). V primeru slabega vremena je tudi v koči urejen manjši igralni kotiček, namenjen najmlajšim.

V koči dajejo velik poudarek sodelovanju z lokalnimi ponudniki

Koča je vsekakor vredna obiska zaradi odlične kulinarike in prijaznega osebja. Tam se vedno najde nekaj »na žlico«, pripravljajo pa tudi zelo dobra pražena junčja jetra, po prednaročilu pa nudijo tudi nedeljska kosila.

Če vam v naravi hitro »pade cuker«, si lahko privoščite hišni jabolčni zavitek, skutne štruklje ali kos tortice. Ker stremijo k ponudbi kakovostnih sestavin, dajejo poudarek sodelovanju z lokalnimi dobavitelji.Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ