Izletniške ideje: Kam na zimski izlet z otroki?

Izletniške ideje: Kam na zimski izlet z otroki?
01.02.2019 AVTOR: M.V.

Bi se ta konec tedna odpravili na potep po Sloveniji? Preverite nekaj zabavnih predlogov.

1. Sankanje

Potrebujete le sanke in primeren hrib. Poleg sankanja v lastni režiji, kjer morate malo zagristi v hrib, pa se lahko snežnim radostim predate tudi na urejenih sankališčih, ki ponujajo tako dnevno kot nočno sankanje. Sankanje po urejenih stezah je prava zimska zabava za vse, ne glede na starost, spol ali športno znanje. Kje vse vas bodo na vrh proge pripeljali s sedežnico, terenskim vozilo ali celo s traktorjem si preberite v sledečem prispevku >>>

2. Dolina Tamar

Ledeniška dolina Tamar je priljubljena izletniška točka v vseh letnih časih. Parkirate v Planici in nadaljujete po uhojeni poti. Sicer sta do Tamarja dve poti: urejena gozdna pot, ki je samo pešpot, ter glavna oz. širša pot. Pozimi je tudi urejena tekaška proga. Pot do koče si lahko popestrite z vožnjo s sankami in opazujete okolico.


3. Pravi raj na zemlji - Zelenci

Jezerce Zelenci, kjer izvira Sava Dolinka, s svojo zeleno barvo privlači sprehodnike, še posebej, ko okolico pozimi pobeli snežna odeja. Zelenci ležijo takoj za vasjo Podkoren, do njih pa se lahko na sprehod odpravite iz Rateč ali Kranjske Gore.


4. Pokljuka

Na Pokljuki se lahko hitro izgubite med visokimi in ravnimi smrekami, zalitimi s snegom. Na Pokljuki namreč narava s snegom ne skopari, zato se dobro obujte in oblecite. Če pa se vam čevlji preveč ugrezajo v sneg, pa se lahko po tej ravni planoti sprehodite s tekaškimi smučmi na nogah.


5. Velika planina

Sprehod med idilo pastirskih koč pa lahko nagradite in si pri nas sposodite krplje, s katerimi se lahko odpravite po sveže zapadlem snegu, saj za krpljanje ne potrebujete urejenih poti in planino raziskujete na popolnoma drugačen način. Če se v naslednjih dneh odpravljate na Veliko planino so sanke obvezna oprema, ki jih ne pozabite doma. Spust od gostišča Zeleni rob pa do zgornje postaje nihalke vam bo prihranil nekaj hoje. Prav tako vsi vemo, da je sankanje na Veliki planini res pravo doživetje! Sankanje je mogoče tako po cesti kot po celotnem smučišču, saj slednje še ni odprto.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ